komkommersoep met zalmKomkommersoep met zalm.

Heerlijke warme komkommersoep met zalm, een komkommersoep is heerlijk en vaak erg verfrissend, een komkommersoep wordt vaak kou geserveerd ook wel Gazpacho genoemd. (koude soep) Wat we nu gaan doen is een warme komkommersoep maken met een extra smaak van zalm. Zalm heeft een aparte smaak en past zeker bij het frisse van komkommer. Laten we maar snel beginnen. Na het succes van het recept voor koude komkommersoep recept op onze site, proberen we het nu eens warm en met zalm.

Ingrediënten:

  • Een sjalotje.
  • Teentje knoflook.
  • Een halve komkommer.
  • 1 groente Bouillonblokje
  • 400 ml water.
  • 1 eetlepel roomkaas.
  • 1 eetlepel Dille.
  • 150 gram gerookte zalm.

En dan nu de bereiding.

Bereiding Komkommersoep met zalm:

Recept voor: 2 personen.
Bereiding tijd: circa 20 minuten.

  1. Snipper het sjalotje en hak het teentje knoflook en fruit ze in de soep pan.
  2. Voeg de in stukken gesneden en geschilde komkommer toe en bak heel kort mee.
  3. Doe het water in een andere soeppan en breng het aan de kook.
  4. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan met de knoflook, sjalotje en komkommer. Voeg hier ook het hete water toe.
  5. Mix het glad met een staafmixer, en breng aan de kook.
  6. Neem van het vuur en roer 1 eetlepel roomkaas en 1 eetlepel dille erdoorheen.
  7. Snijd 150 gram gerookte zalm in snippers. Leg die op een hoopje in een diepbord, schenk de soep er dan omheen.
  8. (optioneel) Serveer met een lepel kruiden roomkaas en een takje dille.

Een heerlijk recept en binnen 20 minuten is het klaar. Volg de stappen goed en ik weet zeker dan je zal genieten. Om het wat beter op smaak te maken kan je altijd nog wat peper en zout toevoegen. Maar een kleine tip leg gewoon de peper en zout op tafel zodat iedereen zelf de soep op smaak kan aanmaken.

Nog meer komkommersoep gerechten vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *